

نکاتی درباره نگهداری مبل : مبل و ست مبلمان از مورد توجه ترین وسایل پذیرایی یا نشیمن منازل محسوب می شود. از طرفی با قیمت بالای این وسایل و عدم امکان تعویض سالانه مبل برای هر خانواده ای، نگهداری از مبلمان اهمیت پیدا می کند. گاهی لکه ای از غذا یا آبمیوه روی مبل پارچه ای می ماند و نمی دانیم چگونه آن را پاک کنیم. یا به چه صورت از مبل چوبی نگهداری کنیم که در مدت زمان طولانی تری دچار پوسته پوسته شدن شود؟ در این مطلب با نکاتی درباره نگهداری از مبل در خدمت شما هستیم و شما به جواب سوال هایتان خواهید رسید. برای نگهداری از مبل راهکارها و روش های زیادی وجود دارد. یک نکته مهم تر این است که برای تمیزکردن مبل ها، قبل از شروع کار، ابتدا روی بخشی از مبل که از دید پنهان است، روش مورد نظر را امتحان کنید، اگر مشکلی به وجود نیامد، می توانید روی کل مبل امتحان کنید.
اما قبل از بررسی نکاتی درباره نگهداری مبل، باید توجه کنید که مبل شما از چه مدلی است؟ زیرا نگهداری مبل چرم، نگهداری مبل چوبی با نگهداری مبل پارچه ای متفاوت است. نکاتی که برای نگهداری از مبل چرم است نمی توان برای مبل های پارچه ای استفاده کرد و بالعکس. از این رو در ادامه به نکاتی برای تمیزکاری و نگهداری مبل های چوبی، چرمی و پارچه ای پرداختیم. اگر قصد خرید مبل با هر سبک و جنسی دارید اول بهتر است با نحوه نگهداری آن آشنا شوید.

نکاتی درباره نگهداری مبل
نگهداری از مبلمان چوبی
مبلمان چوبی، با جذابیت خود، حس جذابیت را به خانه شما می بخشند. مبلمان چوبی با کیفیت می توانند یک عمر باقی بمانند و در هزینه های خرید مبل صرفه جویی کنند. با این وجود، حتی با کیفیت ترین چوب نیز در صورت عدم نگهداری صحیح، در معرض خراش و سایش قرار دارد. لذا هنگام خرید مبل، بهتر است که دستورالعمل های خاص تمیز کردن و مراقبت را بپرسید. نگهداری مبل بخش مهمی از زندگی مبلمان است. در ادامه نکاتی برای نگهداری از مبلمان چوبی آورده شده است
اولین اقدام برای نگهداری صحیح از مبلمان چوبی، گردگیری از آن هاست. مبلمان چوبی درخشان، باعث ایجاد یک اتاق درخشان می شود. گردگیری مبلمان چوبی باید به طور منظم انجام شود. حتماً از یک پارچه نخی، نرم و خشک برای پاک کردن گرد و غبار استفاده کنید. اگر می توانید مبل ها، میزها و سایر لوازم چوبی را به صورت ماهیانه تمیز کنید.
مراقب باشید که مبلمان چوبی را برای مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار دهید. این کار منجر به پدیده ای به نام “لکه بینی” می شود که نقاط روشن و تاریک در سطح چوبی مبل ظاهر می شوند. همچنین می توانید از یک سفره روی میز چوبی استفاده کنید تا تأثیر نور آفتاب را کاهش دهد.
انبساط و انقباض باعث ترک خوردن سطح مبل و وسایل چوبی می شود. بنابرانی از قرار دادن مبل چوبی در نزدیکی وسایل سرمایشی یا گرمایشی خودداری کنید.
باید مراقب باشید که اجسام تیز را به قطعات مبلمان چوبی نزدیک نکنید. خراش روی مبل چوبی اصلا نمای خوبی ندارند و قابل جبران نیست.
روغن کاری چوب بسیار توصیه می شود زیرا به آن رنگ براق می بخشد. همچنین روغنکاری، یک لایه محافظ و یک پوشش روی سطح اضافه می کند و در نتیجه ظاهر آن را زنده می کند. اگر بتوانید مبلمان چوبی خود را هر سه ماه یک بار روغن بزنید علاوه بر زیبایی که به آن می بخشد، باعث ماندگاری بالای چوب نیز می شود.
برای تمیز کردن مبلمان چوبی باید از آب گرم و صابون مناسب استفاده کنید. مراقب باشید مدت طولانی مبل چوبی را خیس نگه ندارید. ابتدا با پارچه مرطوب آن را تمیز کنید و گرد و غبار را بگیرید. سپس با پارچه ای خشک، رطوبت را از روی مبلمان چوبی بردارید.

نکاتی درباره نگهداری مبل
نگهداری از مبلمان چرمی
چرم ماده ای مقاوم است که اگر از آن مراقبت شود، دوام بالاتری خواهد داشت. با این حال، بدون یک برنامه تمیزکاری منظم، مبل چرمی شما خیلی زود فرسوده به نظر می رسد. برای مراقبت از مبلمان چرمی خود باید حداقل هر هفته برای آن وقت بگذارید. هرچند اگر مبل شما کاربرد زیادی دارد ممکن است لازم باشد این کار را دو بار در هفته انجام دهید. حتماً هر قسمت از مبل یا صندلی چوبی خود را تمیز کنید.
با یک پارچه نرم، مبلمان چرمی خود را از گرد و غبار پاک کنید تا هرگونه خاک یا آلودگی که ممکن است روی سطح قرار گرفته باشد از بین برود. برای تمیزکاری گوشه ها و درزهای مبل، از جاروبرقی مجهز به برس نرم استفاده کنید.
سپس از پارچه مرطوب برای پاک کردن مبل خود استفاده کنید. اگر می توانید بهتر است از آب مقطر استفاده کنید، زیرا کلر موجود در آب لوله کشی با گذشت زمان باعث آسیب رساندن به پوست چرمی مبل می شود. قبل از اینکه این کار را برای اولین بار انجام دهید، این کار را روی قسمتی از مبل امتحان کنید. ترجیحا روی قسمتی که از دید شما پنهان است آزمایش کنید. توج کنید که مبل چرمی را زیاد خیس نکنید، زیرا خیس شدن رویه مبل چرمی، از عمر مبل می کاهد.
حداقل هر دو تا چهار هفته یک بار باید با پاچه مرطوب مبل خود را تمیز کنید. از استفاده از دستمال مرطوب و اسپری های چند منظوره اجتناب کنید، زیرا اسپری های چند منظوره می توانند مواد شیمیایی داشته باشند و به مبل شما آسیب برسانند. در عوض، از یک پاک کننده نرم استفاده کنید که برای کار بر روی چرم ثابت شده و آزمایش شده است.
اجازه دهید مبل چرم به طور طبیعی خشک شود و از نشستن روی مبل تا خشک شدن آن خودداری کنید. برای سرعت بخشیدن به این کار، بهتر است پنجره های اتاق را باز کنید.

نکاتی درباره نگهداری مبل
نگهداری از مبل پارچه ای
اولین نکته ای که در باره نگهداری از مبل های پارچه ای باید بدانید این است که سریع لکه ها را پاک کنید. به محض اینکه لکه ای روی مبل نشست، به سرعت آن را پاک کنید، حتی چند دقیقه هم منتظر نمانید و سریع لکه را پاک کنید تا لکه روی مبل جا خوش نکرده است.
قبل از استفاده از مواد شوینده یا محلول های تمیز کننده، دستورالعمل های سازنده را برای مراقبت از مبل پارچه ای که معمولاً روی برچسب های مبل وجود دارد، بررسی کنید. استفاده از هر نوع ماده شیمیایی برای تمیز کردن مبل پارچه ای، به بافت پارچه مبل آسیب جبرن ناپذیری می زند.
قبل از تمیز کردن مبل پارچه ای خود، از جارو برقی برای از بین بردن خرده ریزها و سایر ذرات درون درزهای مبل استفاده کنید. این کار باعث می شود که زمان تمیز کردن، تمرکز بر روی لکه های دردسرساز آسان تر شود.
با جوش شیرین مبل های پارچه ای را تمیز کنید. جوش شیرین یک راهکار موثر تمیز کردن است. در واقع، پاشیدن جوش شیرین بر روی کل کاناپه به از بین بردن بوها و لکه ها کمک می کند. همچنین می توانید از محلول جوش شیرین خانگی برای هر قسمت از لکه های عمیق استفاده کنید. اجازه دهید جوش شیرین به مدت 15 تا 20 دقیقه روی مبل بماند. هنگامی که جوش شیرین لکه را کاملاً جذب کرد، آن را با اتصال برس جاروبرقی کنید. به یاد داشته باشید که قبل از تست کردن هر راهی، ابتدا روی قسمتی از مبل که از دید پنهان است این روش را امتحان کنید، سپس برای کل مبل استفاده کنید.
نگهداری صحیح و درست از مبلمان، به افزایش طول عمر مبلمان کمک خواهد کرد. از این جهت، نگهداری از مبل اهمیت پیدا می کند.

نکاتی درباره نگهداری مبل