

چه فومی مناسب ساخت مبلمان است؟ امروزه در بیشتر خانه ها مبلمان در انواع مختلف وجود دارند و انتخاب یک مبل، کار بسیار ساده ای است. اما اینکه چه مبلی خریداری کنید تا استانداردهای لازم را داشته باشد و طول عمر بیشتری داشته باشد مهم است. خیلی از افراد با اینکه هزینه های زیادی صرف خرید مبلمان میکنند اما آگاهی چندانی در مورد آنها ندارند و ممکن است مبلی خریداری کنند که بعد از چند وقت از خرید آن پشیمان شوند و مبل کاملا شکل اولیه خود را از دست بدهد. تولیده کننده های مبلمان با توجه به نیاز مبل تولیدی خود از انواع فوم استفاده می کنند. در این مقاله می خواهیم به ببرسی بهترین نوع فوم برای ساخت مبلمان بپردازیم. آیا شما می دانید چه فومی مناسب ساخت مبلمان است؟ با ما همراه باشید تا به پاسخ سوال خود برسید.
ویژگی فوم مناسب ساخت مبلمان چیست؟
-
کیفیت فوم
فوم دارای کیفیت بالا به راحتی فشرده نشده و از هم گسیخته هم نمیشود. خرید فومهایی با تراکم بالاتر، هزینه بیشتری هم برای تولید مبلمان دارند. استفاده از فوم باکیفیت بالا در ساخت مبلمان، راحتی مبلمان را افزایش داده و ظاهرش را در بلند مدت حفظ می کند.
-
طول عمر فوم
انعطافپذیری و دوام فوم دو پارامتر مهم هستند که تعیینکننده طول عمر فوم میباشند. در صورت خریدفو برای ساخت مبلمان ، از فومی با انعطافپذیری بالا یا بهاختصار HR بالا استفاده کنید تا طول عمر مبلمان تولیدی شما افزایش یابد.

چه فومی مناسب ساخت مبلمان است؟
-
مقاومت در برابر آتش
طبق قانونی در آمریکا، تمام فوم استفاده شده در مبلمان بایستی تاییده مقاومت در برابر آتشسوزی داشته باشند. اگر فومی که برای خرید انتخاب کردهاید چنین شاخصهای ندارد، بهتر است در خرید خود تجدید نظر کنید. برچسبی با حروف FR به معنای مقاوم بودن فوم در برابر آتش میباشد. برخی از تولیدکنندگان داخلی نیز از این نوع فومها در ساخت مبلمان خود استفاده میکنند.
-
ثبات و استحکام فوم
سطح استحکام مبلمان با ضریب انحراف نیرو یا بهاختصار ILD سنجیده میشود. این مقیاس بین 4 تا 56 متغیر است. کمترین عدد، معرف فوم نرم و بیشترین عدد نشاندهنده فومی با بالاترین مقاومت است. همهچیز بستگی به انتخاب شما دارد که چه میزان نرمی یا سفتی را نیاز دارید. دانستن شماره ILD به شما در انتخاب فوم درست برای مبلمان کمک میکند.
انواع فوم مبل و کاربرد آن ها
در این نوشته با انواع فوم مبل شامل فوم سرد، فوم گرم، فوم ویژه، الیاف ویسکوز، لایکو، پلی استر فشرده، فیبر پلی ستر، فوم مبل پلی اورتان ضد میکروبی، فوم مبل پلی اورتان با تراکم بالا، فوم سلول باز و فوم سلول بسته آشنا میشویم و کاربرد هریک از این نوع فوم ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
فوم سرد
فوم سرد، که به آن مموری فوم نیز گفته میشود یکی از انواع فوم مبل میباشد که در صنایع تشک و کالای خواب، مبلمان و دکوراسیون کاربرد دارد. این نوع فوم در مجاورت حرارت غیر مستقیم و دمای پایین تولید میشود و به همین دلیل طول عمر بالایی دارد، چون دمای پایین به شکل گیری بهتر مولکولهای فوم سرد و حالت ارتجاعی آن کمک میکند و همچنین به دلیل نرم تر بودن آن نسبت به فوم گرم برای مبلهای راحتی در قسمت کف بسیار کاربرد دارد. معمولا تولید کنندگان انواع فوم مبل با توجه به قیمت فوم سرد مبل راحتی و ابعاد فوم سرد آن را تا 18 ماه گارانتی میکنند.

چه فومی مناسب ساخت مبلمان است؟
فوم گرم
از دیگر انواع فوم مبل میتوان به فوم گرم و یا فومهای نرم پلی یورتان اشاره کرد. نحوه تولید فوم گرم به این صورت است که باید در دمای بالای و با حرارت مستقیم پخته شود خاصیت اصلی فوم گرم سفت بودن آن است هر چند به مرور زمان نرم تر خواهد شد و معمولا طول عمر کمتری نسبت به فوم سرد دارند و به مرور گود میافتاد. فومهای گرم در صنعت مبلمان، کالای خواب، صنایع بسته بندی، ابرهای قابل شستشو و … کاربرد دارد.
روش تشخیص فوم گرم از فوم سرد به چه صورت است؟
در تشخیص انواع فوم مبل به ویژه فوم سرد و فوم گرم، کافی است فقط با انگشت به قسمتی از فوم فشار وارد کنید و بعد از چند ثانیه انگشت خود را بردارید، اگر جای انگشت شما روی فوم باقی نماند، فوم سرد است و در صورتی که جای فرورفتگی روی فوم باقی ماند یا آن را سوراخ کرد، فوم گرم است.
نکته مهم که در تشخیص انواع فوم مبل باید به آن توجه کنید این است که در نظر داشته باشید هر چه دمای محیط بالاتر باشد فوم نرم تر میشود و فومهای سرد در دمای پایین، سفت میشوند. پس زمانی که برای خرید مراجعه میکنید خصوصا اگر در فصول سرد سال توجه کنید که سفت بودن بیش از حد فوم سرد در فروشگاه طبیعی است.
فوم ویژه
فوم ویژه به گونهای تولید میشود، که خواص فوم گرم و سرد را همزمان داشته باشد و از لحاظ نرمی و سفتی بین فوم سرد و فوم گرم قرار بگیرد که جدیدا برای مبل استیل و راحتی از این نوع فوم استفاده میشود.
الیاف ویسکوز
از ویژگیهای بارز این نوع فوم میتوان به نرمی و راحتی فوق العاده آن اشاره کرد، به همین دلیل به تولید کنندگان مبلمان توصیه می شود برای کف مبل استفاده نکنند، زیرا حالت ارتجاعی کمتری نسبت به انواع فوم مبل دارد و جای فرو رفتگی روی آن برجای میماند و بیشتر برای کوسن و بالشتک مبلها کاربرد دارد.

چه فومی مناسب ساخت مبلمان است؟
لایکو
لایکو در ساخت مبلمان برای دستهها و تکیه گاه و در بعضی موارد برای طول عمر بیشتر روی سایر فومها در کف مبل استفاده میشود. از ورقهای نازکی از پنبه و پلی استر تشکیل شده است و بر اساس میزان چگالی که دارد، دسته بندی میشود. هر چه چگالی آن بالاتر باشد، توان تحمل فشار و طول عمر آن هم بیشتر است.
بطور کلی در رویه کوبی مبلهای استیل و مبل راحتی از اسفنج و فوم و الیاف ویسکوز استفاده میشود. در بعضی موارد برای دسته و پشت مبل هم میتوان از فوم و ویسکوز استفاده کرد. اغلب کف مبلمان استیل از فوم گرم، فوم سرد و یا فوم ویژه تولید میشود.
پلی استر فشرده
این نوع از انواع فوم مبل از پنبه پلی استر فشرده ساخته شده و مزیتی که دارد این است که مانند فومهای سنتی به مرور زمان خرد یا زرد رنگ نمیشود، ضد آلرژی است، در برابر قارچ زدن، مقاوم است. اگر خیس یا مرطوب شود بهراحتی در هوای آزاد خشک میشود. اما به دلیل اینکه این نوع فوم به مرور زمان فشرده میشود، یک انتخاب ارزان و مناسب برای وسایل سبک وزن و کم استفاده محسوب میشود. در واقع جایگزینی است برای فومهای معمولی.
فیبر پلی استر
این نوع فوم بیشتر برای بالش و کوسن مبل کاربرد دارد و مانند فوم پلی استر فشرده برای تکیه گاه مناسب تر هستند تا نشیمن گاه. بطور کلی فوم محسوب نمیشوند ولی جایگزین مناسبی برای فومها هستند. از نظر اقتصادی به صرفه هستند، ضد آلرژی و مقاوم در برابر قارچ زدگی هستند و به راحتی در ماشین لباسشویی قابل شستشو هستند.
فوم مبل پلی اورتان ضد میکروبی
از انواع فوم مبل سنتی محسوب میشود، تراکم متوسطی دارد و برای نشیمنگاه مبلمان و تشک تختخواب کاربرد دارد. البته بهتر است در جاهای استفاده شود که تردد زیادی در آنجا وجود ندارد و قرار نیست زیاد از مبلمان استفاده کنید مانند مبلمان اتاق پذیرایی.
فوم پلی اورتان با تراکم بالا اغلب ضد میکروب است و در صورتی که خیس شود آب را به خود جذب کرده و از رشد قارچ یا کپک در فوم جلوگیری میکند. به همین دلیل برای صندلیهای قایقها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

چه فومی مناسب ساخت مبلمان است؟
فوم مبل پلی اورتان با تراکم بالا
این نوع فوم مبل پلی اورتان، تراکم بالاتری نسبت به فوم مبل پلی اورتان با تراکم متوسط دارد و تراکم بالای آن موجب شده که بسیار مقاوم و انعطاف پذیرباشد، به همین دلیل برای ساخت مبلهایی که روزانه استفاده میشوند گزینه بسیار مناسبی است، به قدری که میتوان از مبلمان با این نوع فوم تقریبا 10 سال استفاده کرد.
فوم سلول باز
این نوع فوم یک فوم محبوب و راحت محسوب میشود و از ویژگیها این نوع از انواع فوم مبل میتوان به این نکته اشاره کرد که سریعا خشک میشود، حفرههای ریزی دارد که باعث میشود هوا بهراحتی در فوم به گردش در بیاید و به این دلیل که ممکن است آب به بدنه آن نفوذ کند، اغلب از نوع ضد میکروبی تولید میشود تا از قارچ و کپک زدگی در فوم جلوگیری شود. اما از نظر راحتی برای نشیمن مبل و تختخواب گزینه ی مناسبی است.
چطور فوم سلول باز را تشخیص دهیم؟
برای تشخیص فوم سلول باز، کافیست یک فنجان آب بر روی آن ریخته و منتظر بمانید، اگر آب مستقیما از انتهای آن خارج خواهد شد یعنی از نوع فوم با کیفیت محسوب میشود، اما اگر با ریختن آب به روی فوم، آب از کنارههای فوم بیرون ریخت یعنی فوم خشک و بی کیفیت است.
فوم سلول بسته
فوم سلول بسته، نسبت به دیگر انواع فوم مبل گرانتر است و رطوبت و آب را به خود جذب نمیکند و در نتیجه مایعات بر روی آن شناور باقی میمانند و به همین دلیل بدون هیچ نگرانی هر جنس پارچه مبلی که علاقه داشته باشید میتوانید برای آن انتخاب کنید. اغلب یک لایه باریک فوم سلول بسته، را به انتهای سایر فومها میچسبانند تا مقاومت آنها بیشتر شود.